Nadal smider stor føring og taber til årets onde ånd

8.-seedede Rafael Nadal fortsætter sit skuffende 2015. Spanieren tabte tidligt lørdag morgen dansk tid til italieneren Fabio Fognini i tredje runde af US Open efter at have været foran med 2-0 i sæt.

I en kamp med hele 17 servegennembrud kom Fognini flot tilbage og vandt opgøret med 3-6, 4-6, 6-4, 6-3 og 6-4.

Dermed fuldbyrdede italieneren også en slags hattrick, da det er tredje gang i 2015, at han besejrer den tidligere verdensetter Nadal.

Alligevel havde Fognini svært ved at sætte ord på sejren i interviewet på banen lige efter sejren på Arthur Ashe Stadium i New York.

- Jeg ved det ikke. Det var virkelig hårdt. Det var en fantastisk kamp. Han er en af de bedste i verden, lød det fra den sejrende italiener.

Favoritten Rafael Nadal fik ellers en perfekt start på kampen, og med solidt spil brolagde han vejen mod sejr med 6-3 og 6-4 i de to første sæt.

Men så vendte den Nadal tilbage, som det seneste år har været tæt på en skygge af sig selv i forhold til det niveau, han ellers har vist i karrieren.

Fognini spillede sig ind i kampen, Nadal tabte skarphed i sine slag, og så kunne italieneren åbne kampen helt op igen.

Han tog de efterfølgende to sæt med 6-4 og 6-3.

Dermed ventede et afgørende femte sæt, som blev et kæmpe drama med tennis på et ekstremt højt niveau fra begge spilleres side.

Det eneste, som haltede, var serven, og det gjorde, at servegennembruddene nærmest kom på stribe i afgørende sæt - temmelig uhørt i en herresingle.

Det lignede en afgørelse, da Fognini først brød Nadal nok en gang til 4-3 og servede sig foran 40-0 i egen serv. Men nerverne satte ind, spanieren kom tilbage, og så stod det i stedet 4-4.

- Det femte sæt var svært for os begge. Når man kommer foran med et break mod Rafa, så kommer man til at tænke på alt for mange ting, forklarede Fabio Fognini om sine serveproblemer.

Med det syvende servegennembrud på stribe i femte sæt kom han på 5-4, og nu skulle sejren serves hjem. Det kunne ligne en umulighed de syv foregående partier taget i betragtning.

Det lykkedes dog, og så kunne en udmattet Fabio Fognini lade sig hylde af publikum efter et fantastisk comeback i en sand maratondyst.

/ritzau/

Dagens Gossip