Nadal udraderer Djokovic i US Open

Rafael Nadal er igen US Open-mester.

Den spanske tennisspiller besejrede natten til tirsdag dansk tid Novak Djokovic fra Serbien med cifrene 6-2, 3-6, 6-4, 6-1.

- Novak får mig altid til at spille til det yderste. Han er en fantastisk spiller, sagde Nadal efter finalen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Spanieren var andet-seedet i årets sidste grand slam-turnering, som han også vandt i 2010. Dengang var modstanderen også Djokovic.

- Rafa var for god, og han fortjente helt klart at vinde i dag. Jeg er skuffet over at tabe et opgør som dette, men det er en stor ære at få lov til at kæmpe om trofæet, siger Djokovic.

Sidste års vinder, skotten Andy Murray, blev slået ud allerede i kvartfinalen.

Novak Djokovic var topseedet i US Open, men spillede uinspireret og virkede til tider opgivende.

Med titlen er den 27-årige Rafael Nadal nu oppe på at have vundet 13 grand-slam-turneringer. Tidligere i år vandt han også French Open.

Roger Federer fra Schweiz har rekorden med 17 titler efterfulgt af amerikaneren Pete Sampras med 14.

Nadal har været urørlig denne sæson på hard court-baner, som også er den type underlag, at US Open spilles på, med en uafbrudt sejrsrække på 22.

Nadal har kun tabt tre af sine i alt 63 kampe i år.

Sejren i New York giver ham totalt 3,6 millioner dollar eller godt 20 millioner kroner. Dermed er Nadals karriereindtjening over 60 millioner dollar.

/ritzau/

Dagens Gossip