Nadal vinder maratondyst 24 timer før semifinale

Rafael Nadal kopierede Roger Federer og er ubesejret ved ATP Finals i London. Nadal vandt således sin tredje og sidste gruppekamp, da David Ferrer blev besejret 6-7, 6-3, 6-4.

Gruppeopgøret mellem de to spanske landsmænd blev en langstrakt affære og den længste kamp ved dette års sæsonfinale indtil nu.

Nadal og Ferrer var i kamp i to timer og 37 minutter, og dermed får Nadal ikke restitueret meget, før han lørdag spiller sin semifinale mod Novak Djokovic.

Rafael Nadal var allerede før kampen fredag sikker på sin semifinaleplads, da han havde vundet de to første gruppeopgør, og efter sejren er Ferrer færdig i sæsonfinalen med tre nederlag.

Den serbiske verdensetter blev torsdag klar til semifinalen, og Djokovic har dermed haft længere tid til at restituere fysisk, inden der spilles lørdag.

Omvendt er Nadal med fredagens sejr ubesejret i turneringen, som spilles mellem de otte bedste spillere på verdensranglisten, mens Djokovic mentalt slæber et nederlag til Roger Federer med sig til semifinaleopgøret.

I fredagens sene kamp stod Stanislas Wawrinka og Andy Murray over for hinanden i London, og her sejrede schweiziske Wawrinka 7-6,-6-4 over den lokale helt. Dermed er Andy Murray ude af turneringen, og der venter i stedet en ren schweizisk semifinale mellem Wawrinka og Roger Federer.

Dermed har Wawrinka mulighed for at få revanche fra semifinalenederlaget i fjor i sæsonfinalen til netop Federer.

/ritzau/

Dagens Gossip