Næppe danske ofre ved angreb i Egyptisk ferieby

Skrevet af admin

09/01/2016

Mest læste i dag

To mænd bevæbnet med knive og luftpistoler har fredag såret tre turister i den egyptiske ferieby Hurghada.

Der er tale om to østrigere og en svensker, oplyser det egyptiske indenrigsministerium til nyhedsbureauet Reuters.

Over for Ritzau bekræfter chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, at ingen danske turister er kommet til skade i forbindelse med angrebet.

- Vi har ingen oplysninger om, at danskere er kommet til skade. Vores ambassade i Kairo har her til aften været i kontakt med lokale myndigheder og hospitaler, og intet tyder på, at der er danskere blandt de sårede, siger han efter midnat.

De to mænd gik til angreb på hotellet Bella Vista i Hurghada ved den egyptiske Rødehavskyst.

En af gerningsmændene blev skudt og dræbt af egyptiske sikkerhedsstyrker, mens en anden mand blev hårdt såret. Det skete, da mændene forsøgte at flygte fra hotellet.

Ifølge de egyptiske myndigheder var en af attentatmændene en studerende fra Kairo-forstaden Giza.

De bevæbnede mænd kom ind på hotellet gennem en restaurant, der ligger ud til gaden, oplyser indenrigsministeriet i Egypten.

- Ukendte attentatmænd infiltrerede hotellet gennem en restaurant ud til gaden, og de truede gæster med knive, skriver ministeriet i en skriftlig udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

De sårede turister har "lettere skader", lyder det videre. De har "knivsår, men alles tilstand er stabil", fortæller Khaled Megahed, talsmand for sundhedsministeriet, til AFP.

Hurghada er et populært turistmål - også blandt danskere. Stig Elling fra Bravo Tours har til TV 2 News fortalt, at der opholder sig op mod 2000 danskere i byen.

/ritzau/