Nær kollega af dansk aktivist anholdt for Twitter-besked

Skrevet af admin

02/10/2014

Mest læste i dag

En kort besked på det sociale netværk Twitter kan få alvorlige konsekvenser for bahraineren Nabeel Rajab, som er kollega til dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja, der sidder fængslet i Bahrain på tredje år.

Nabeel Rajab, der overtog præsidentposten for Bahrains Center for Menneskerettigheder efter danskeren, bliver torsdag afhørt af myndighederne efter at være blevet anholdt onsdag.

Bahraineren står anklaget for at krænke myndighederne med en besked på Twitter.

- Mange bahrainske mænd, som har sluttet sig til terrorisme og Islamisk Stat, kom fra landets sikkerhedsinstitutioner, og disse institutioner har været deres første ideologiske rugekasse, skrev Rajab på det sociale netværk søndag.

Nabeel Rajab har tidligere siddet fængslet i Bahrain, og både han og al-Khawaja har ifølge flere menneskerettighedsorganisationer været udsat for tortur og andre krænkelser, blandt andet vold og fratagelse af rettigheder med baggrund i en kontroversiel antiterrorlov.

En domstol i landet besluttede onsdag at ophæve et udrejseforbud mod Abdulhadi al-Khawajas datter Maryam al-Khawaja, der lige som sin far er menneskerettighedsforkæmper.

Maryam al-Khawaja, som også har dansk statsborgerskab, står stadig anklaget i en sag for at overfalde en politibetjent i lufthavnen, da hun ankom til Bahrain for at besøge sin fængslede far.

Domstolen har besluttet at udsætte sagen, som skulle være indledt onsdag, til 5. november.

Familien Khawaja boede 12 år i Danmark, men vendte i 2001 tilbage til Bahrain. En halv snes år efter var Abdulhadi al-Khawaja med til at arrangere demonstrationer for politisk frihed i kongedømmet, men blev anholdt og fik en fængselsdom på livstid.

/ritzau/