»Næste år er ikke min Tour«

Det er status for Jakob Fuglsang, inden Tour de France tager fat på et rædsels-kapitel med en stribe hårde etaper i Alperne.

Alligevel hævder den 28-årige danske Astana-kaptajn, at han hverken lider af grundangst eller mareridt ved udsigten til en håndfuld dage, som kan definere resten af karrieren.

»Samlet set er der to etaper med afslutning på top. Det er dem, jeg kigger mest på, hvis man kan sige det sådan. Jeg føler ikke, at jeg er smadret eller har brugt min sidste energi, så jeg frygter dem egentlig ikke. Jeg tror, det er muligt at holde top 10.«

Ser man på, hvem Fuglsang har imod sig i Tour-toppen, er manden i den himmelblå trøje klart oppe mod en talmæssig overmagt hold for hold.

Contador og Kreuziger, Mollema og Ten Dam og så med Nairo Quintana og Team Movistar til at lægge samlet pres på. Det kan blive svært at kontrollere for en mand, som ikke kan regne med en eneste hjælper til bjergene.

»Jeg skal håbe på, at løbet så at sige går min vej. Der er flere måder, jeg kan rykke frem i klassementet på. Mollema og Ten Dam kan komme ud i en situation, hvor den ene må ofre sig eller har en dårlig dag. Men omvendt må jeg også være realist og sige, at Joaquim Rodriguez kan gå forbi mig fra sin ottendeplads,« erkender danskeren, som de franske kommentatorer kalder Fy-gel-zang.

»Jeg har aldrig følt mig så god som nu, og vores osteopat siger, at jeg bliver bedre og bedre. Det er den følelse, han har, når han står og vrider og brækker i mig. Så jeg håber da også, at andre er mere trætte end mig, men jeg er heller aldrig kommet så frisk frem til anden hviledag,« smiler han.

Med seks etaper tilbage, inden man kan skimte Eiffeltårnet, er Fuglsang tæt på at nå sit personlige mål og indfri holdets forventninger til den nybagte kaptajn.

Anderledes rolle næste år

Tourens anden hviledag benyttede Fuglsang til en cykeltur i selskab med holdets kontroversielle lederskikelse, den tidligere stjerne, OL-guldvinder og bloddoper Alexandre Vinokourov.

Ifølge Fuglsang er chefen fint tilfreds med, hvad han har set fra sin danske ny-signing hidtil i løbet. Og der er luftet planer om en kontraktforlængelse. Måske på forbedrede betingelser.»Vi har talt lidt om det, men nu skal jeg lige have gjort det her færdig,« smiler silkeborgenseren, som næppe skal regne med en fremtædende rolle på Tour-holdet til næste år - uanset hvordan det går.

I 2014 har holdets ubestridte stjernenavn, Vincenzo Nibali, bebudet et skud mod Tour-tronen. Og vinderen af årets Giro d’Italia vil skubbe Fuglsang nedad i hierarkiet.

»Vi har haft det oppe at vende. Og hvis jeg skal køre klassement til næste år, bliver det formentlig i Giro d’Italia eller Vueltaen. Det kan også tænkes, at jeg skal hjælpe Vincenzo Nibali med at køre Tour de France,« afslører Fuglsang, der sammen med den jævnaldrende itailener skiftede til det økonomisk velbeslåede kasakher-hold op til denne sæson.

Derfor har der også været meget at bevise for Jakob Fuglsang på den franske asfalt.

»Som jeg har sagt lige fra starten af det her Tour de France, var det her min store prøve. Det var her, jeg skulle se, om det hele kunne holde vand, om potentialet var der, og om der overhovedet var nogen idé i at stræbe efter at blive kaptajn.«

»Min fjerdeplads i Critérium du Dauphiné (i begyndelsen af juni, red.) var der, hvor jeg for alvor følte, det rullede. Men jeg havde jo lige en Tour foran mig, som også skulle klares.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip