Næsten 100 døde i bygningskollaps i Bangladesh

Brandmænd og soldater har dagen igennem arbejdet i højeste beredskab for at redde overlevende ud af ruinerne af fabrikken ved navn Rana Plaza. Mindst 100 mennesker er kommet til skade under sammenstyrtningen.

TV-billeder viser redningspersonale i færd med at redde unge kvindelige ansatte ud af den kollapsede bygning, flere af dem virker bevidstløse, rapporterer Reuters.

»Det ser ud som om, stedet er blevet ramt af et jordskælv. Jeg var på arbejde på tredje sal, da jeg pludselig hørte en voldsom lyd, men jeg forstod ikke, hvad der var sket. Jeg begyndte at løbe, og så fik jeg noget i hovedet,« fortæller fabriksarbejderen Zohra Begum til nyhedsbureauet.

Ifølge en lokal brandmand befandt mindst 2.000 personer sig i den otte etager høje bygning, da de øverste etager styrtede sammen.

Bangladeshs boomende tekstilindustri er trods øget fokus på sikkerhed blevet ramt af den ene ulykke efter den anden i de senere år. I november 2012 blev 112 medarbejdere dræbt, da en tekstilfabrik brød i brand i en industriby i landet.

Mohammad Asaduzzaman, der er leder af politistationen i nærheden af den sammenstyrtede fabrik, oplyser, at årsagen til kollapset kan være, at ejerne af bygningen har trodset en advarsel om ikke at lukke nogen ind i bygningen, efter der blev fundet en revne i bygningen.

Dagens Gossip