Næsten 21.000 flygtninge og migranter er rejst ind i Danmark

Skrevet af admin

01/10/2015

Mest læste i dag

Politiets skøn over antallet af flygtninge og migranter, der er rejst ind over den danske grænse, vokser fortsat.

Siden onsdag har Rigspolitiet opjusteret sit skøn med 1200 personer. Det betyder, at mindst 20.900 flygtninge og migranter er rejst ind i landet siden den 6. september.

Rigspolitiet gør hver dag status over antallet af indrejste fra blandt andet det borgerkrigshærgede Syrien.

En stor del af de indrejste flygtninge og migranter er rejst videre til andre lande, for eksempel Sverige, mens en mindre del har søgt asyl i Danmark.

Der er ikke offentliggjort friske tal på, hvor mange der har forladt Danmark igen.

Rigspolitiet baserer sine skøn på Syd- og Sønderjyllands Politis og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis indberetninger om kontrollerne ved grænseovergangene ved Padborg og Rødbyhavn.

Politiet gør opmærksom på, at de daglige tal er minimumstal, så det reelle tal kan være højere.

Tallene baserer sig på stikprøver i et begrænset antal færger, tog, busser og biler, som politiet ifølge Schengenreglerne må nøjes med at kontrollere.

Antallet regnes fra søndag 6. september, hvor de foregående ugers voksende strøm af flygtninge og migranter længere sydpå i Europa for alvor nåede til Danmark.

En stor del af dem, der kom til Danmark den dag, stak for rullende kameraer af fra de danske myndigheder for at komme videre til Sverige.

De mennesker, der passerer den danske grænse, er kun en lille del af dem, der har krydset Middelhavet for at komme til Europa.

FN har opgjort, at flere end 500.000 migranter og flygtninge siden nytår er gået i land på Europas kyster. Halvdelen af de mange mennesker - mere præcist 54 procent - er syrere.

Omkring 383.000 af den halve million migranter og flygtninge er ankommet til Grækenland.

Flere end fire millioner mennesker er flygtet fra Syrien, der hærges af en blodig krig på femte år. Syv millioner er drevet på flugt internt i landet. En anden stor gruppe er afghanere.

/ritzau/