Næsten 40 dræbt af bomber i Irak i weekenden

Mindst 25 mennesker blev søndag dræbt som følge af en række bombeangreb i Irak. I alt eksploderede bomber 16 forskellige steder i landet.

Det bringer weekendens drabstal op på omkring 40.

Lørdag mistede 13 personer livet og 32 blev såret, efter at en bilbombe eksploderede i en gade med mange butikker i den nordlige del af hovedstaden Bagdad.

Overalt i Irak er forberedelserne i gang til den kommende eidfest, som begynder tirsdag. Det er den største helligdag i den muslimske verden, og derfor er der ekstra mange folk på gaderne og i forretningerne.

Militante oprørere håber at skabe maksimal skade, når de ofte bomber områder med store folkemængder som eksempelvis butikscentre, markeder, caféer og moskéer.

Urolighederne i Irak er taget til i løbet af 2013 og er nu oppe på et niveau, der ikke er set siden 2008.

Efter de seneste angreb er antallet af dræbte i oktober oppe på næsten 300 personer.

Det mest alvorlige angreb søndag fandt sted i den shiamuslimske by Hilla cirka 100 kilometer syd for Bagdad.

Fem personer blev dræbt, da to bilbomber blev udløst. I byen Kut eksploderede fire bilbomber. To personer blev dræbt og 31 såret ifølge myndighederne.

Ingen har taget ansvaret for søndagens angreb, men sunni-islamister og oprørere med tilknytning til al-Qaeda, har styrket sig i Irak det seneste år.

Diplomater og analytikere siger, at den shiamuslimsk-ledede regering i Bagdad ignorerer alle klager fra det sunnimuslimske mindretal, hvilket er baggrunden for den eskalerende vold.

De seneste dage er der dukket flyveblade underskrevet af lokale al-Qaeda-grupper op i byen Baquba. Indbyggerne advares mod at sende deres børn i skole. Ignorerer de advarslen, vil børnene blive dræbt, lyder truslen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip