Næsten alt ecstasy bliver fundet i København

»Særligt for amfetamins vedkommende, er der tale om den største mængde i mange år,« skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

I forbindelse med efterforskning af organiseret kriminalitet har den særlige politienhed Task Force Øst blandt andet beslaglagt 26,5 kilo amfetamin.

Og når det drejer sig om ecstasy, så var der i 2012 tale om den største samlede mængde siden 2007.

»København tegner sig her for knap 94 procent af den beslaglagte mængde ecstasy og 66 procent af det samlede antal beslaglæggelser,« oplyser Rigspolitiet.

To enkeltbeslag i København på henholdsvis 37.427 og 25.000 ecstasy-tabletter udgør lige omkring 86 procent af den samlede mængde.

Den samlede mængde af beslaglagt kokain og heroin ændrede sig ikke meget fra 2011 til 2012, mens der blev beslaglagt en væsentlig mindre mængde hash. Godt nok steg antallet af beslaglæggelser, men den samlede mængde udgjorde kun 57 procent af mængden fra 2011.

Rigspolitiet understreger, at mængden af beslaglagt narkotika afviger fra år til år, og at »selv markante udsving ikke umiddelbart kan tages som en indikation på, at der er ændringer af det generelle narkotikabillede.«

Dagens Gossip