Næstformand i SF afviser talentflugt

Tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) betegner det som et problem for både parti og ledelse, at den unge generation, der skulle have båret SF videre, forlader partiet, men det er næstformand Peter Westermann (SF) ikke enig i. Han påpeger, at der stadig er en lang række unge profiler tilbage i SF.

»Vi har en ung politisk ordfører, en ung folketingsgruppe og nogle dygtige unge ministre. SFU har en ny stærk ledelse på plads, så der er ingen risiko for, at vi vil stå uden unge profiler,« siger næstformanden.

Gry Möger Poulsens farvel til SF kommer ikke som den store overraskelse, fortæller Peter Westermann.

»Det er ikke et stort chok, at Gry forlader SF sammen med de personer, der meldte sig ud for en måned siden. Det er nogle af dem, der hun stået tæt på, også i SFU,« siger han.

Den tidligere SFU-formand fortæller, at Socialdemokraterne efter hendes mening er partiet, der »kan og vil forbedre Danmark til gavn for de mange«. Den udmelding vil Peter Westermann ikke kommentere.

»Gry har besluttet, at hun vil noget andet end SF. Så må det jo være sådan. Man kan som SFer være uenig i hendes beslutning, men det ændrer jo ikke noget,« siger han.

Peter Westermann er selv 27 år. Han blev valgt til næstformand i december sidste år som afløser for Mattias Tesfaye.

Dagens Gossip