Nævn stopper metrobyggeri ved Marmorkirken

Beboerne ved Marmorkirken i det Indre København slipper for at høre på, at der arbejdes i døgndrift på metrobyggeriet. Foreløbig i hvert fald.

Natur- og Miljøklagenævnet har nemlig ophævet Københavns Kommunes tilladelse til døgnarbejde på byggepladsen. Nævnet har nu sendt sagen tilbage til forvaltningen.

Professor i miljøret ved Københavns Universitet Peter Pagh, der har rådgivet beboerne i sagen, ser det som en sejr for beboerne.

- Afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet er, at kommunens tilladelse til døgnarbejde fra juli er ugyldig og ophæves, og sagen hjemvises, siger han til DR Nyheder.

Døgnarbejdet på byggepladsen har været indstillet siden 15. juli, mens nævnet behandlede klagen fra naboerne. Og det skal altså fortsat stå stille, indtil Københavns Kommune har behandlet sagen.

Ifølge nævnet skal det være mere tydeligt, hvor meget der må støjes på forskellige tidspunkter af døgnet og ved forskellige former for arbejde.

Herefter kan kommunen dog tillade døgnarbejde, siger Jens Elmelund, udviklingsdirektør i teknik- og miljøforvaltningen.

- Helt grundlæggende bekræfter klagenævnets afgørelse, at vi kan tillade døgnarbejde, og at det er fuldt ud lovligt, at vi har taget hensyn til fremdriften af metrobyggeriet, skriver han i en pressemeddelelse.

I en pressemeddelelse skriver Natur- og Miljøklagenævnet, at det er af stor samfundsmæssig betydning, at Cityringen bliver bygger færdig.

Kommunen har nu bedt Metroselskabet om at udarbejde mere omfattende støjberegninger.

- Vores umiddelbare vurdering er, at vi inden for kort tid kan udstede et nyt påbud, så snart vi har de nødvendige oplysninger fra Metroselskabet, skriver Jens Elmelund.

- Men vi er naturligvis først nødt til at granske afgørelsen grundigt og indhente de yderligere informationer, vi har brug for.

Når kommunen har udarbejdet det nye påbud, vil det endnu en gang være muligt at klage til Natur- og Miljøklagenævnet.

/ritzau/

Dagens Gossip