Nævningeting frikender vagtmand for drab på sort teenager

Sagen har fået stor bevågenhed i USA, fordi politiet oprindeligt ikke ville sigte Zimmerman for drabet, som, han hævder, skete i nødværge. Det skabte dog så meget raseri og debat om racisme, at den 29-årige alligevel blev tiltalt.

Anklagerne lød på, at Zimmerman havde forfulgt den 17-årige Trayvon Martin gennem et aflukket kvarter i Sanford i Florida, hvor Zimmerman var frivillig vagt, og skudt ham under et skænderi. Men det har forsvarerne afvist og i stedet insisteret på, at vagten handlede i selvforsvar, fordi Martin havde fået ham væltet ned på jorden og var begyndt at hamre hans hoved ned i fortovet.

Efter dommen, som dermed fulgte forsvarerne, lod dommeren Zimmerman vide, at han nu ikke længere bliver overvåget, og at han ikke skal tilbage til retten.

Den nu frifundne smilede ifølge AFP kort, da dommen blev læst op, mens hans familie ikke kunne holde de store smil tilbage. Reaktionen fra Trayvon Martins familie kendes ikke, da ingen medlemmer var dukket op til retsmødet.

Uden for retsbygningen stod der i stedet en horde af journalister og demonstranter og ventede på afsigelsen. Mange demonstranter råbte »ingen retfærdighed, ingen fred.«, beskriver AFP.

Var Zimmerman blevet dømt, kunne han se frem til mellem 30 år og livstid bag tremmer.

Dagens Gossip