Nairobi: Israelske soldater er nu med i gidseldrama

Israelske sikkerhedsstyrker er sat ind i gidselsituationen i et indkøbscenter i Kenyas hovedstad, Nairobi. Det oplyser kenyanske sikkerhedsmyndigheder ifølge AFP.

De israelske styrker skal sammen med den kenyanske hær forsøge at ende den dramatiske gidseltagning i indkøbscentret, der indtil videre har kostet 59 mennesker livet.

- Israelerne er netop gået ind i centret, og de er i gang med at redde gidslerne og de sårede, fortæller en kilde fra de kenyanske sikkerhedsmyndigheder ifølge AFP.

Shoppingcentret, hvor dramaet udspiller sig, er delvist israelsk ejet.

Det er al-Shabaab, en militant islamistgruppe fra Somalia med bånd til al-Qaeda, som har taget skylden for angrebet.

Kenyansk militær har været i direkte kamp med gidseltagerne, og to sårede soldater er evakueret fra shoppingcentret i en ambulance, oplyser AFP's mand på stedet.

De kenyanske myndigheder har bedt almindelige borgere om at donere blod, da de mange sårede giver blodmangel på hospitaler i hovedstaden.

Et ukendt antal personer bliver fortsat tilbageholdt inde i Westgate af de 10-15 bevæbnede gidseltagere, som har forskanset sig.

Et stort antal sikkerhedsstyrker befinder sig ved det luksuriøse shoppingcenter, som normalt er en magnet for udlændinge og velhavende kenyanere.

Den danske ambassade skriver på Facebook, at danskere frarådes at bevæge sig i nærheden af Westgate, og at man bør udvise den største agtpågivenhed og undgå større forsamlinger.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip