Nairobi: Præsidentens familiemedlemmer dræbt af terrorister

Det fortalte præsidenten søndag ifølge flere nyhedsbureauer og forklarer, at det drejer sig om en nevø og dennes forlovede.

»Jeg føler smerte ved hvert eneste liv, der er gået tabt og deler jeres sorg over vores nations tab,« sagde Kenyatta ifølge AFP og kaldte sine dræbte slægtninge »unge, kærlige mennesker, som jeg kendte personligt og elskede«.

Den somaliske terrorbevægelse al-Shabaab har taget ansvaret for angrebet i centret Westgate, og søndag eftermiddag var et ukendt antal gidsler fortsat taget til fange af terrorister i shoppingcentret.

Præsident Kenyatta sagde i en TV-tale til sit folk, at terroristerne ikke »vil slippe af sted med denne afskyelige og bestialske gerning«.

Ifølge AFP er flere end 1.000 mennesker blevet reddet ud af centret, men der menes fortsat at være mellem 10 og 15 al-Shabaab-terrorister i centret samt det ukendte antal civile gidsler.

Nyhedsbureauet Reuters rapporterede søndag eftermiddag om skudvekslinger inde i shoppingcentret. Skudvekslingen fandt sted kort før, præsident Kenyatta henvendte sig til sit folk via en tv-tale.

Et vidne så ifølge Reuters, at sikkerhedsstyrker i grøn camouflagetøj rykkede ind i bygningen samtidig med TV-talen.

Tidligere søndag oplyste kenyanske sikkerhedskilder, at israelske rådgivere var på vej for at hjælpe kenyanerne med at lægge en strategi for at gøre en ende på gidseltagningen. Og fra kenyansk side lyder det, at Israel ligeledes har tropper, som hjælper i kampen mod terroristerne.

Dagens Gossip