Napoli sejrede i dramatisk kamp

De to hippe mandskaber har mange venner og få fjender rundt omkring i fodboldeuropa, men onsdag aften var fodboldhipsters overalt på kontinentet nødt til at lette lidt på tophuen, bruge hånden for enden af skovmandsskjorten til at klø sig i fuldskægget - og vælge side. De to hold mødtes i en af de absolut mest interessante kampe i Champions Leagues første spillerunde.

Trendy eller ej. SSC Napoli og Borussia Dortmund er ikke bare tomme tønder. De er også fremragende fodboldhold. Napoli har vundet sæsonens første tre kampe i den italienske Serie A, og Dortmunds sæsonstart har været endnu bedre. Fem sejre i fem kampe har Jürgen Klopps Champions League-finalister fra sidste sæson allerede under det sort/gule bælte.

Klopp skal dog ikke åbne bæltet et hul mere, for de fem sejre blev ikke til seks foran et af Europas mest fanatiske publikum i den syditalienske havneby Napoli. I stedet fik Dortmund en lærestreg. Både af hjemmeholdet, men også af kampens dommer, portugisiske Pedro Proenca.

I løbet af en både dramatisk og regnvåd 1. halvleg fik de tyske vicemestre ikke bare bortvist cheftræner Jürgen Klopp for et verbalt og frådende overfald på kampens fjerdedommer. Nej, værre var det, at også målmand Roman Weidenfeller blev vist fra banen i løbet af de første 45 minutter. Hans udåd var af mere fysisk karakter. Keeperen tog med hænder udenfor sit felt, og den går ikke. Slet ikke for øjnene af 80.000 ellevilde syditalienere.

I minutterne omkring de to bortvisninger sørgede kampens farligste spiller, den tidligere Real Madrid-angriber Gonzalo Higuain, for endnu en lussing til tyskerne. Denne gang en af mere sportslig karakter. Higuain, der kom til byen for foden af Vesuv for 285 millioner kroner i sommerens transfervindue, var både hurtigere og klogere end Marcel Schmelzer og Neven Subotic, der ikke kunne forhindre argentineren i at heade sit nye mandskab på 1-0.

Higuains mål var flot, men det var intet at regne mod dén scoring et af italiensk fodbolds mest lysende talenter, Lorenzo Insigne, satte ind midt i 2. halvleg. Et frispark kan sparkes på mange måder, men den måde, Insigne følte den op i krydset bag Dortmunds indskiftede målmand, Mitchell Langerak, på, bør være nok til en europæisk kulturpris. Eller i hvert fald et skulderklap.

Så kunne man fristes til at tro, at Dortmund ville slå op i banen og give op, men et sådant mandskab er tyskerne ikke under Jürgen Klopp. Holdet kæmpede forbilledligt og spillede til tider også flydende angrebsspil trods undertallet, og fire minutter før tid kom gevinsten. Efter et skud på overliggeren hjalp Napolis colombianske back Juan Camilo Zuniga til, da han valgte at bruge hælen i eget felt til et af sæsonens smukkere selvmål.

Scoringen fik Dortmund til at øge presset, men tyskerne nåede ikke andet end at bevise, hvad de også gjorde sidste år. De kan nå langt i Champions League. Meget langt. Det samme kan Napolis vindere. Hvis de vel at mærke når igennem puljen, hvor også Arsenal skræmmer. Onsdag aften med en udesejr i Marseille.

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip