Napoli ude af Champions League trods sejr og 12 point

11/12/2013

Napoli sejrede onsdag 2-0 over Arsenal og sluttede med 12 point i gruppespillet, men er alligevel ude af Champions League.

Scenarierne for Napoli var afhængige af gruppens anden kamp mellem Marseille og Dortmund, hvor en tysk sejr ville betyde, at Napoli skulle slå Arsenal med mindst tre overskydende mål på hjemmebane.

Uafgjort i Marseille ville betyde, at en sejr ville være nok. Men det ville række at spille uafgjort, selv hvis Dortmund skulle tabe.

Hjemme har Napoli ry for at være skræmmende, men syditalienere kom ikke blæsende fra start som forventet.

Første halvleg var en lige affære, og først fra begyndelsen af anden halvleg viste Napoli stor angrebsivrighed.

Det gav italiensk afkast 17 minutter før tid. Den tidligere Real Madrid-angriber Gonzalo Higuaín brugte en medspiller som bande lige uden for straffesparksfeltet og bragte Napoli på 1-0.

Da stillingen på samme tidspunkt var 1-1 i Marseille, var Napoli pludselig videre i Champions League.

En scoring til Dortmund kort før tid ændrede billedet, og så nyttede det intet, at Jose Maria Callejon cementerede sejren til 2-0.

Til foråret må Napoli nøjes med at deltage i Europa League.