Narko for 200 millioner fundet i hemmeligt laboratorium

Skrevet af admin

24/12/2013

Dagens topnyheder

Under en stor aktion i den australske delstat New South Wales har politiet beslaglagt narko med en gadeværdi på 43 millioner australske dollar (210 millioner kroner) samt våben, luksusbiler og eksotiske dyr, skriver ABC News.

Adskillige ejendomme blev ransaget under aktionen mandag morgen. De store mængder narko blev fundet i et hemmeligt laboratorium, der angiveligt er blevet anvendt til at fremstille metaamfetamin, der også går under navnet ice.

I ejendommen fandt politifolkene også en sydamerikansk papegøje af en udryddelsestruet art samt en australsk pytonslange.

En 38-årig mand er sigtet for narkoproduktion og hvidvaskning af penge.

I en anden ejendom beslaglagde politiet pistoler, steroider samt tre luksusbiler. To mænd er anholdt og sigtet for bandekriminalitet samt overtrædelse af narkoloven.

I en tredje ejendom slog en antirocker-enhed fra politiet til og beslaglagde fire dyre biler, smykker for 500.000 dollar og steroider. En 37-årig mand blev lagt i håndjern.

I andre boliger blev der blandt andet inddraget en sjælden sportsvogn, våben, cannabis og kontanter.

Hidtil i år har politiet i New South Wales lukket 113 ulovlige narkolaboratorier.

- Vi vil fortsætte med at gøre alt, hvad vi kan for at få narko - og personerne, som handler med det - fjernet fra gaderne. Men vi har brug for hjælp fra offentligheden for at få succes, siger Nick Bingham, leder af politiets enhed for narkobekæmpelse, til ABC News.

/ritzau/