Narkobagmænd fængsles i 12 og 16 år

Sidste år optrævlede Syd- og Sønderjyllands Politi, der sammen med Sydøstjyllands Politi og Rigspolitiets Rejsehold narkoringen, og de centrale personer fandt de frem til i Vejle og Esbjerg.

Tidligere er ti personer mellem 19 og 26 år blevet dømt til i alt 58 år og ni måneders fængsel. Heriblandt fik en 26-årig esbjergensisk kvinde 12 år for at have haft en afgørende rolle.

Under efterforskningen kom det frem, at kvinder mellem 19 og 26 år har fungeret som kurerer for bagmændene. Og det var især amfetamin og kokain, som blev smuglet ind over den danske grænse fra både Holland og Tyskland til områderne i og omkring Vejle og Esbjerg.

De to bagmænd, som har fået dom tirsdag, er henholdsvis 26 og 43 år og fra Afghanistan og Tyrkiet, men begge bosat i Vejle.

Mens den 43-årige var tiltalt for at stå bag indsmuglingen og forsøg på indsmugling af omkring 55 kilo hård narkotika, var den 26-årig anklaget for at være bagmand til indsmugling eller forsøg på det af omkring 33 kilo hård narkotika.

Førstnævnte har fået de 16 års fængsel, konfiskeret 1,1 millioner kroner og bliver udvist af landet for bestandigt. Og den 26-årig må 12 år bag tremmer, får konfiskeret 100.000 kroner og bliver ligeledes udvist af Danmark.

Loven åbner op for, at man under særdeles skærpende omstændigheder kan udmåle fængsel i indtil 20 år, men det er altså ikke sket i denne sag.

Dagens Gossip