Narkobaron vil hive Sean Penn i retten for påstand

Skrevet af admin

13/01/2016

Dagens topnyheder

Skuespilleren Sean Penn skal tvinges i retten for at vidne om en artikel han skrev for nylig efter sit møde med den mexicanske narkobaron Joaquin "El Chapo" Guzman.

Guzman ville aldrig, som Penn skriver, have pralet med, at han er "verdens største narkohandler". Det siger en af narkobaronens advokater, Pablo Badillo.

Den mexicanske narkohandler blev 8. januar fanget igen, efter at han sidste sommer på spektakulær vis flygtede fra sin fængselscelle i Mexico via en gravet tunnel.

I en artikel lørdag i magasinet Rolling Stone skriver skuespilleren, at Guzman var verdens største leverandør af heroin, metamfetamin, kokain og cannabis.

Badillo siger i et interview med nyhedsbureauet Reuters, at han er helt sikker på, at Joaquin "El Chapo" Guzman ikke under samtalen har sagt dette.

Den amerikanske skuespiller, som ikke taler spansk, måtte tale med Guzman via tolk. Han havde hverken blok eller papir med til sit møde med mexicaneren.

Mødet, der ifølge mexicanske myndigheder bidrog til at få Guzman fanget, var blot et formøde, hvor de to skulle aftale nærmere - ifølge Penn.

Siden sendte skuespilleren nogle spørgsmål skriftligt, og dem fik han besvaret i et videoklip.

USA ønsker Guzman udleveret, men det kan ifølge anklagemyndigheden i nabolandet tage noget tid at behandle den formelle udleveringssag.

/ritzau/Reuters