Narkobarons fængselsflugt får hovederne til at rulle

Den mexicanske narkoforbryder, som i sidste uge på spektakulær vis flygtede fra et fængsel, er fortsat ikke pågrebet, men til gengæld har myndighederne slået kloen i 22 af de betjente, der arbejdede i fængslet.

De er under mistanke for at have hjulpet Joaquin "El Chapo" Guzman til at slippe ud af det topsikrede fængsel.

Mandag blev fængselsdirektøren afskediget, og samme skæbne overgik den øverst ansvarlige for Mexicos fængselsvæsen.

Mexicos indenrigsminister, Miguel Angel Osorio Chong, fastslog tidligere på ugen, at den 58-årige leder af narkosyndikatet Sinaloa fik hjælp af ansatte inden for fængslets mure, da han flygtede via en tunnel.

Efter at have afhørt 34 af fængslets betjentene har myndighederne tirsdag besluttet at varetægtsfængsle 22, mens 12 andre er løsladt.

- Der er grund til at tro, at de 22 på en eller anden måde har medvirket til flugten, siger en talsmand for statsadvokaten, som leder efterforskningen.

Guzman stak af fra fængslet lørdag aften via en halvanden kilometer lang tunnel. Det område i fængslet, hvor han set sidst blev set, var ellers overvåget af kameraer, og han var også udstyret med en elektronisk fodlænke.

En storstilet jagt er sat ind på at få den berygtede forbryder bag tremmer, og der er udlovet en dusør på cirka 26 millioner kroner for informationer, som fører til hans anholdelse.

Det er ikke første gang, at Guzman med kælenavnet "den lille", er på flugt.

I 2001 lykkedes det ham at flygte fra et fængsel ved at gemme sig i en vogn med vasketøj. Efter 13 år på flugt blev han sidste år anholdt.

Hans flugt er pinlig for den mexicanske regering, der fik megen anerkendelse for at have fanget den berygtede forbryder, og ved anholdelsen blev han vist frem for rullende tv-kameraer.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip