Narkobilist i Padborg: Betjent må springe for livet

Skrevet af admin

21/02/2014

Mest læste i dag

En politibetjent risikerede natten til fredag både liv og lemmer, da en påvirket bilist drønede gennem en politiafspærring på Industrivej i Padborg.

Betjenten sprang for livet og slap uden skader, mens gerningsmanden tog flugten.

- Vi er dernede i forbindelse med noget hærværk og har afspærret et større område, men pludselig dukker den her bil op. Den kører lige mod kollegaen, der må hoppe til side, siger vagtchef Michael Skaarup, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Bilisten fortsatte ud ad Industrivej, og inden politiet kunne nå at sætte efter ham, sprang han ud af sin bil og tog flugten til fods.

- Men i løbet af seks-syv minutter får vi sendt en hundepatrulje efter ham, siger vagtchefen.

Kort tid efter, omkring klokken 3.30, var manden anholdt.

Betjentene konstaterede hurtigt, at den 24-årige mand var påvirket af både spiritus og narkotika. Derudover var han i forvejen frakendt retten til at køre bil.

- Det er ikke første gang, at vi møder denne herre, konstaterer Michael Skaarup.

Politiet mistænker, at den 24-årige med vilje kørte frem mod politibetjenten.

- Betjenten har i hvert fald forklaret, at de to nåede at have øjenkontakt, siger vagtchefen.

Mandens bil er nu blevet beslaglagt, og han er sigtet for at køre i påvirket tilstand, vold mod tjenestemand og for at køre bil i frakendelsesperioden.

Når politiet inden den dramatiske episode havde afspærret et område i Padborg, skyldtes det ifølge vagtchefen, at der tidligere på natten var indløbet en anmeldelse om, at der var hørt flere skud i byen.

Det fik politiet til at sende en større politistyrke af sted.

- Man finder flere skudlignende huller ved opgange til lejligheder, og vi er af den klare opfattelse, at der er blevet afgivet en hel del skud dernede. Men det viser sig at være hærværk begået med en form for slagvåben, siger Michael Skaarup.

/ritzau/