Narkosmuglere bruger droner til at smugle stoffer med

Skrevet af Kirstine Petersen

22/01/2015
Billedet viser den nedstyrtede drone, politiet ved den mexicansk-amerikanske grænse fandt i denne uge.

Mest læste i dag

Grænsepolitiet mellem USA og Mexico beretter om en ny trend blandt narkosmuglere. I denne uge fandt betjente en nedstyrtet drone, pakket med lidt over 2,7 kilo methamfetamin, også kendt som speed.

Smuglerne bruger således jævnligt droner til at flyve både over og under myndighedernes radar, når de transporterer stofferne ulovligt over grænser.

Den eneste fejl, smuglerne i dette tilfælde gjorde, var at pakke flyet for tungt, hvilket fik det til at styrte til jorden.

Dronen, der havde seks mindre propeller, endte med at styrte ned midt på parkeringspladsen til et supermarked i den mexikanske by San Ysidro, skriver theverge.com. Ifølge lokale medier, er det dog ikke uset, at smuglerne bruger flyene til deres foretagende.

Læs også: Forklædte politifolk blev hyret til at smugle kokain og hash

Sidste år kunne en kilde i det amerikanske agentur mod bekæmpelsen af stoffer (Drug Enforcement Agency, DEA), således melde, at der i 2012 alene blev rapporteret 150 forsøg på at smugle narko ind i USA med droner.

I andre tilfælde har smuglere forsøgt at aflevere stoffer i fængsler, ved at flyve over fængselsmurene i både amerikanske og australske fængsler.

Herhjemme melder Rigspolitiet til Dagens.dk, at der endnu ikke er kendskab til, at lignende opfindsomhed finder sted blandt kriminelle herhjemme.