NASA søger astronauter i nyt jobopslag: Er du vores kandidat?

Skrevet af Kirstine Petersen

14/12/2015

Dagens topnyheder

- NASA søger astronauter til fremtidige ekspeditioner.

Sådan lyder det i et jobopslag, som rumfartsadministrationen netop har slået op - et jobopslag, som mere end én mand/kvinde formodentligt har drømt om at se.

- Fremtidige astronautkandidater vil have muligheden for at udforske længere ud i rummet, end noget menneske nogensinde har gjort, skriver NASA lovende.

Eleverne i den kommende astronaut-klasse, som vil blive dannet ud fra ansøgerne, kan komme på fire forskellige typer af missioner gennem deres eventuelle karriere:

1) en mission med kurs mod den internationale rumstation (ISS), 2) en mission ombord på ét af to nye kommercielle rumfartøjer, som er ved art blive bygget af amerikanske virksomheder, eller 3) en mission ombord på NASA’s Orion-rumfartøj.

Læs også: Kandidat søges: Er det her 'Danmarks bedste job'?

Lønnen er mellem 446.000 kroner og 978.000 kroner, lyder det i opslaget.

For at komme i betragning skal man være villig til at få sin baggrund tjekket af sikkerhedsfolk. Man må ikke tage stoffer. Man skal også forstå, at jobbet indebærer hyppige rejser…. 

Dertil kommer en række sundhedsmæssige tjek, som man naturligvis skal bestå; og så er der en laaaang række punkter, du skal leve op til, og som du kan læse mere om i jobopslaget her.

Den største nitte for os herhjemme er dog, at man skal være amerikansk statsborger for at komme i betragning.

Læs også: Her er den danske rum-middag, Andreas Mogensen bød kollegerne på i aftes

Læs også: Chefen roser Astronaut-Andreas inden afgang til Jorden

 

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler: