Natalie Portman får instruktørdebut

Økonomisk støtte fra Israel giver Natalie Portman mulighed for en ny udfordring.

Hun debuterer som spillefilmsinstruktør. Skuespillerinden stiller sig bag kameraet på en filmatisering af den israelske journalist og forfatter Amos Oz’ erindringsbog »En fortælling om kærlighed og mørke«.

Ifølge avisen Jerusalem Post skriver »Black Swan«-stjernen selv drejebogen og påtager sig også den kvindelige hovedrolle. Hun vil spille forfatterens mor, som begik selvmord, da Oz var 12 år. Projektet finansieres med en bevilling fra Jerusalem Film Fund og dagbladet vil vide, at indspilningen begynder i september.

Portman har tidligere instrueret flere kortfilm, ligesom hun stod for et af segmenterne i antologien »New York, I Love You«, og Oz er godt tilfreds med den Oscar-belønnede skuespillerindes erfaringer.

Han er helt tryg ved at overlade hende materialet. »Det er fem-seks år siden, hun bad mig om rettighederne til at filmatisere bogen og jeg sagde ja på grund af min høje agtelse for hendes arbejde«, fortæller han og kalder Portman »en fremragende skuespillerinde«.

»En fortælling om kærlighed og mørke« udkom i 2005 og skildrer forfatterens barndom i 1940ernes og ‘50ernes krigshærgede Jerusalem, moderens død og hans rejse gennem Israels omskiftelige politiske landskab efter nationens fødsel i 1948.

Portman er født i Jerusalem og taler flydende hebraisk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip