Nationalbankdirektør vil forsvare kronekurs efter brexit

Nationalbankdirektør Lars Rohde ser ingen grund til, at briternes farvel til EU vil påvirke kronekursen og mener, at Nationalbanken har midler til at modstå et eventuelt pres.

- Der er ikke grunde til, at den britiske beslutning om at forlade EU skulle påvirke kronens kurs over for euroen.

- Hvis der måtte komme et markedspres, vil Nationalbanken gøre det nødvendige for at fastholde kursen. Vi har de redskaber, der er brug for, siger han i en kortfattet meddelelse på bankens hjemmeside ifølge Ritzau Finans.

Udviklingen på valutamarkedet fredag morgen afslører dog, at kronen er styrket.

Euro koster således 7,4360 kroner mod et niveau på 7,4425 kroner torsdag eftermiddag. I løbet af natten til fredag lå kronen en overgang styrket i 7,4323 kroner for en euro.

Hvorvidt Nationalbanken allerede har interveneret i markedet er ikke til at sige, men økonomer har på forhånd forudset, at banken vil sælge kroner om nødvendigt.

Nationalbankens fastkurspolitik giver mulighed for at lade kronen svinge 2,25 procent i begge retninger over for euro fra udgangspunktet 7,46038.

Selv om kronen dermed teoretisk kan styrkes helt ned mod 7,2925 kroner per euro, har Nationalbanken historisk dog forsvaret et langt snævrere bånd.

Ifølge Søren V. Kristensen, makroøkonom i Sydbank, er det usædvanligt, at nationalbankdirektøren kommer på banen uden skemalagt anledning.

- Det understreger, at briternes farvel til EU har skabt en meget speciel situation på de finansielle markeder, men også i det politiske landskab, siger han i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip