Nationalbanken og Finanstilsynet får kritik for rolle i finanskrisen

Sådan lyder én af konklusionerne i den 500 sider lange rapport, hvor det såkaldte Rangvid-udvalg beskriver årsagerne til den danske finanskrise. Det erfarer DR Nyheder.

Udvalget med finansprofessor Jesper Rangvid i spidsen har i over halvandet år kulegravet, hvorfor finanskrisen ramte Danmark så hårdt, skriver dr.dk.

Udvalgets arbejde bliver fremlagt onsdag morgen, og ifølge DR Nyheders oplysninger udpeger Rangvid-udvalget hele 30 forskellige årsager til, hvorfor det gik så galt i Danmark.

Både Finanstilsynet og Nationalbanken får ifølge dr.dk kritik for at have overvurderet de danske bankers robusthed i rapporten.

Rapporten kommer ikke med en klar konklusion om hvem, der var skyld i krisen, da der er tale om en såkaldt årsagsforklaringsrapport.

Udvalget påpeger dog i rapporten, at der var tale om »uklar« kommunikation, da Nationalbanken så sent som i foråret 2008 skrev, at de danske banker var robuste på et tidspunkt, hvor banken også vurderede, at Danmarks økonomi generelt var overophedet.

Ledelserne i en række banker, der er krakket siden 2008, får den hårdeste kritik i rapporten, hvor de ifølge DR Nyheder bliver kritiseret for at være inkompetente og for at have udført et dårligt håndværk.

Samtidig får Danske Bank kritik for at have bragt sig selv i en så sårbar situation, at det kunne have truet hele den danske økonomi.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip