Nationalmuseet sætter historisk besøgsrekord

Udstillingerne er således allerede blevet set af mere end en halv million gæster, hvilket overgår det samlede besøgstal fra 2012, og det er endda næsten tre måneder før dette års udgang. Dermed fortsætter en successtime for Nationalmuseet, da 2012 også var et rekordår for museet.

Især den aktuelle udstilling »VIKING« er et trækplaster, hvor 100.000 indtil videre har lagt vejen forbi for blandt andet at se de digitale animationer af et vikingeskib.

En af grundene til Nationalmuseets succes kan være, at det er gratis at besøge udstillingerne, forklarer direktør Per Kristian Madsen i en pressemeddelelse. Han påpeger desuden, at gode anmeldelser også får besøgstallet til at stige til vejrs.

Det er ikke kun Nationalmuseet, der oplever en stigning i besøgstallene. Sidste år slog Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot sin egen besøgsrekord og nåede op over 200.000 gæster, som er det højeste besøgstal for museet i 12 år.

Da kronprinsparret i 2010 åbnede dørene til et nyrenoveret og indflytningsklart Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg blev det også en stor attraktion, hvor hele 450.000 gæster kiggede inden for.

Dagens Gossip