Nationalpartiet: Vi kan få to kandidater i Folketinget

Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, tror på, at en eller to af partiets kandidater kan komme i Folketinget som løsgænger.

- Vi ved godt, at oddsene for at komme ind som løsgænger er ret små. Det kræver meget, men vi ser en reel mulighed for, at der godt kan komme en til to kandidater ind.

- Vi har en fornemmelse af, hvor en eller to af os kan blive stemmeslugere. Det kan vi faktuelt se på vores over 30.000 vælgererklæringer. Vi kan se, hvor de kommer fra i landet, siger Kashif Ahmad til Ritzau.

Partiet har endnu ikke fået nok godkendte vælgererklæringer til at kunne stille op til det kommende folketingsvalg, og derfor har partiets kandidater en nødplan klar, hvilket er at stille op som løsgængere. Det kom frem mandag morgen.

Af de modtagne 30.134 vælgererklæringer til partiet er 12.323 godkendte. 20.260 godkendte vælgererklæringer er kravet for at kunne blive opstillingsberettiget.

Formanden har tidligere kritiseret, at bureaukratiet hæmmer Nationalpartiet i at blive opstillingsberettiget. Den kritik gentager han.

Kashif Ahmad mener, at alt for mange vælgererklæringer "hænger fast" hos kommunerne.

Det er meget svært for enkeltpersoner at blive valgt ind i Folketinget. Det kræver over 20.000 personlige stemmer.

Men Kashif Ahmad tror på nødplanen.

Formanden selv og digteren Yahya Hassan fremstår som de to mest prominente navne i partiet.

- Vi stiller op, fordi vi ved, at vi har en stor opbakning, og at det kun er et spørgsmål om tid, før vi bliver opstillingsberettiget som parti.

- Skulle det ske, at vi får en eller to personer ind i Folketinget, så har vi repræsentanter i Folketinget, når vi bliver opstillingsberettiget, siger han.

Kashif Ahmad vil endnu ikke røbe, hvor partiets ni kandidater i givet fald stiller op.

Valget skal afholdes senest 14. september.

/ritzau/

Dagens Gossip