Nationalt elitesportscenter skal løfte dansk idræt

Visionen om et fælles nationalt elitesportscenter går ind i en ny fase. Rapporten "Nationalt elitesportscenter i Danmark" beskriver, hvordan det optimale setup i fremtidens træningsfaciliteter for eliten skal se ud.

Næste fase bliver et forprojekt, der i det kommende år skal konkretisere indretningen, finansieringen og de mulige placeringer af et nationalt elitesportscenter.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark.

- Vi har ikke lagt os fast på nogen konkret model, og vi vil bruge den kommende tid til at undersøge de bedste løsninger, siger DIF's formand, Niels Nygaard, og fortsætter.

- Et nationalt elitesportscenter med et ambitiøst udgangspunkt vil kunne styrke specialforbundenes eksisterende talent- og elitearbejde.

- Samtidig vil det kunne styrke sammenhængskraften i dansk eliteidræt at få udviklet et fælles træningsmiljø i verdensklasse for de kommende generationer af atleter i dansk eliteidræt, siger Niels Nygaard.

Rasmus Henning, der er formand for Aktivkomitéen, mener, at et nationalt elitesportscenter vil kunne gøre en markant forskel for atleterne.

- Vi atleter er rigtigt glade for DIF og Team Danmarks fælles ejerskab til visionen om at skabe et nationalt elitesportscenter, og at vi nu tager næste skridt frem mod dette drømmemål.

- Et nationalt elitesportscenter vil være et kvantespring fremad for de danske atleters udviklingsmuligheder i den benhårde internationale konkurrence, siger Rasmus Henning.

Det forestående forprojekt skal være afsluttet september 2016, men allerede i februar skal de første konklusioner drøftes.

Blandt andet hvor man smartest kan placere elitesportscentret.

/ritzau/

Dagens Gossip