Natklub mister bevillingen på grund af racistisk forskelsbehandling

Herhjemme dukker der indimellem historier op, om indvandrere der føler sig forskelsbehandlet i nattelivet, fordi de bliver nægtet adgang til natklubber og barer, fordi de har en anden etnisk herkomst end dansk. 

I Norge er der også lignende historier, men der har man valgt en noget mere konsekvent tilgang til problematikken. 

Hvis du gentagne gange forskelsbehandler kunder på grund af deres tro, race eller etnicitet, mister du bevillingen til at sælge alkohol. 

Læs også: 'Se aberne i Afrikaland': Djurs Sommerland hængt ud for racisme

Inddragelsen sker i første omgang en uge, men håbet er, at det vil få ejerne til at ændre adfærd. 

Det har en ejer af en natklub i Oslo nu fået at mærke, efter en kontrolgruppe to gange lavede stikprøver på natklubben, hvor gæster blev afvist, fordi de var indvandrere. 

Kontrolgruppen sendte to ens klædte grupper gæster på samme alder til natklubben, men den ene gruppe blev afvist i døren. 

- Den ene gruppe blev lukket ind, men den anden gruppe, der bestod af unge med anden etnisk herkomst end norsk, blev ikke lukket ind, siger lederen af byrådet i Oslo Kommune, Stian Berger Røsland, til NRK.

- Det er et brud på alkohollovgivningen og reglerne om diskriminering, og det er selvfølgelig ikke acceptabelt. Vores reaktion er, at vi indrager bevilingen, siger Stian Berger Røsland. 

Læs også: Nordmand frikendt for racisme, fordi han selv er mørk i huden

Den daglige leder af natklubben har ikke ønsket at udtale sig om sagen, før han har set hele dommen igennem. Men under sagsbehandlingen forsvarede han sig med, at politiet i Oslo havde advaret om, at der var kriminelle grupperinger, der ville forsøge at komme ind på byens natklubber. 

Men ifølge Oslo Politi, havde de rigtig nok advaret om det, men det havde ikke sagt noget om, at grupperne var af anden etnisk herkomst end norsk. Og det støder lederen af byrådet i Oslo.

- Man kan på ingen måde lægge til grund, at personer med anden etnisk herkomst end norsk er kriminelle. Det kan ikke accepteres, og derfor er vi nødt til at inddrage bevilingen, siger Stian Berger Røsland, ifølge NRK.

 

Dagens Gossip