Nato afbryder samarbejde med Rusland

Nato stopper sit samarbejde med Rusland på flere områder. Blandt andet skal Rusland ikke være med til at få kemiske våben fra Syrien, siger Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen efter et møde i Nato-Rusland-Rådet.

- Nato har besluttet at tage flere øjeblikkeligt over for Rusland.

- Vi har suspenderet planlægningen af den første mission mellem Nato og Rusland. Den maritime eskortering af det amerikanske skib, Cape Ray, som vil neutralisere Syriens kemiske våben.

- Det vil ikke påvirke selve destrueringen, men Rusland vil ikke være med, siger Fogh.

Det var Nato-landenes 28 ambassadører og Ruslands ambassadør Alexander Grusjko, som deltog i mødet.

Han understreger, at Nato stadig vil holde døren åben til Rusland ved at holde møder på ambassadørniveau som det skete onsdag.

Tidligere på dagen mødtes de 28 Nato-ambassadører med EU-landenes sikkerheds-ambassadører, for at diskutere situationen i Ukraine.

Det skete efter møder blandt Nato-ambassadørerne søndag og et møde tirsdag, som Polen ønskede afholdt med henvisning til Atlantpagtens artikel fire.

Artiklen tillader alle Nato-lande at bede om konsultationer med de øvrige allierede, hvis landet føler dets sikkerhed, politiske uafhængighed eller territoriale integritet truet.

Torsdag kommer Ukraines fungerende premierminister Arsenij Jatsenjuk på besøg i Natos hovedkvarter i Bruxelles for at mødes med Anders Fogh Rasmussen. Her skal de to diskutere krisen i Ukraine.

/ritzau/

Dagens Gossip