Nato-general: Rusland bruger migranter som våben

Skrevet af admin

01/03/2016

Dagens topnyheder

De to allierede Rusland og Syrien samarbejder om at skabe store problemer for Europa ved at forvandle flygtningekrisen til et våben mod Vesten.

Det mener den amerikanske general Philip Breedlove, som er Natos øverstkommanderende i Europa.

- Sammen bruger Rusland og den syriske præsident, Bashar al-Assads regime med overlæg migranterne som et forsøg på at overvælde de europæiske strukturer og knække den europæiske beslutsomhed, siger generalen i en høring i Senatets komité for væbnede styrker i den amerikanske forbundshovedstad, Washington DC.

Generalen henviser til, at Assads regeringsstyrke har brugt de såkaldte tøndebomber.

Det er bomber, som ikke kan styres, og som ofte er kastet ud fra helikoptere mod civile.

General Breedlove påpeger, at sådanne bomber ikke har noget militært formål.

Det eneste mål med disse angreb er at terrorisere syriske borgere og "få dem på vejen", så de kan skabe problemer for andre lande, siger Nato-generalen ifølge den amerikanske tv-station ABC, der citerer nyhedsbureauet AP.

Generalen siger også, at under udviklingen af den syriske borgerkrig, og fremkomsten af den militante bevægelse Islamisk Stat (IS), har de folk, der er flygtet fra Syrien og Irak, været "legitime" flygtninge.

De flygtede fra borgerkrig, terrorisme og passive regeringer. Men, siger han, det har ændret sig i de seneste måneder.

- Kriminalitet, terrorister, hjemvendende udenlandske krigere er tydeligvis en daglig del af flygtningestrømmen i Europa, siger han.

General Breedlove mener, at det passer ind i det, han kalder for Ruslands mål om at skabe splid i Nato og i EU med ikke-militære metoder.

- Det, vi ser her, er, at det skaber et stort pres på de europæiske nationer, siger generalen ifølge ABC og AP

/ritzau/AFP