Nato holder ekstraordinært møde om nedskudt fly

Nato samles på Tyrkiets forespørgsel til ekstraordinært møde klokken 17 for at diskutere nedskydningen af et russisk fly, skriver Nato i en pressemeddelelse.

En talsperson for Nato forklarer, at alliancen er i tæt kontakt med Ankara, efter Tyrkiet har skudt et russisk Su-24 kampfly ned ved grænsen til Syrien.

- Nato følger situationen tæt. Vi er i kontakt med tyrkiske myndigheder, siger alliancens talsperson Carmen Romero i pressemeddelelsen.

Det bliver de 28 medlemslandes ambassadører, der samles.

En russisk diplomat er desuden blevet kaldt til det tyrkiske udenrigsministerium, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det russiske fly blev skudt ned af Tyrkiet tirsdag, fordi det angiveligt krænkede tyrkisk luftrum, hvilket Rusland er uenig i.

De to piloter nåede at springe ud af flyet, men det er endnu ikke bekræftet fra officielt hold, hvor de befinder sig.

Det er en "meget alvorlig hændelse", lyder det fra den russiske præsidents talsmand om kampflyet.

- Det er umuligt at sige noget uden at have alle informationer, siger Dmitrij Peskov, talsmand for Kreml.

Rusland indledte omfattende luftangreb i Syrien i slutningen af september, og i oktober anklagede tyrkerne landet for at have krænket tyrkisk luftrum to gange.

Selv om Rusland forklarede hændelsen som et uheld, var tonen skarp fra Nato dengang.

– Dette ligner ikke et uheld. Det er en alvorlig krænkelse af luftrummet, det skete to gange i løbet af weekenden, og det varede længe. Vi tager dette svært alvorligt, sagde generalsekretær Jens Stoltenberg til pressen i Bruxelles i oktober.

For en måned siden skød Tyrkiet desuden en drone ned på grænsen til Syrien, som ifølge tyrkerne var blevet fremstillet i Rusland.

/ritzau/

Dagens Gossip