Nato i skarp fordømmelse af Rusland

Nato-landene fordømmer efter et langvarigt krisemøde søndag eftermiddag og aften de russiske aktioner i Ukraine og opfordrer Rusland til straks at trække sine styrker tilbage til baserne.

- Vi fordømmer den russiske militære optrapning på Krim. Vi udtrykker vores alvorlige bekymring, for så vidt angår det russiske parlaments autorisation af anvendelsen af Den Russiske Føderations væbnede styrker på ukrainsk territorium.

- Russiske styrkers aktion er i strid med folkeretten. Rusland må respektere sine forpligtelser under FN-Charteret og principperne under Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, som danner basis for fred og stabilitet i Europa, hedder det i en erklæring fra mødet i Bruxelles.

De 28 Nato-lande opfordrer Rusland til straks at trække alle sine styrker tilbage til deres kaserner og afstå fra indblanding andre steder i Ukraine.

Samtidig er der en opfordring til både Rusland og Ukraine om øjeblikkeligt at søge en fredelig løsning gennem dialog samt at acceptere internationale observatører udsendt enten via FN's Sikkerhedsråd eller OSCE.

/ritzau/

Dagens Gossip