Nato: Kemiske angreb i Syrien skal besvares

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, siger i en erklæring, at Nato efter et møde om Syrien på det stærkeste fordømmer den afskyelige brug af kemiske våben ved Damaskus den 21. august, og at angrebet ikke kan forblive ubesvaret.

- Vi fordømmer i de stærkest mulige termer disse uhyrlige angreb, som kostede mange mennesker livet. De allierede i Nato udtrykker deres fulde støttet til den igangværende FN-undersøgelse, hedder det i erklæringen.

Nato-landene kritiserer det syriske regime for, at det ikke øjeblikkeligt sørgede for at sikre FN-inspektørerne sikker adgang til de ramte områder.

I erklæringen hedder det videre, at det syriske regime fortsat råder over lagre af kemiske våben.

- Informationer fra en lang række forskellige kilder siger, at det syriske regime var ansvarlig for anvendelsen af kemiske våben ved disse angreb.

- Det var et klart brud på hævdvundne normer og praksis. Enhver anvendelse af kemiske våben er uacceptable og kan ikke forblive ubesvaret, hedder det med tilføjelsen:

- De, der stod bag, må drages til ansvar. Vi anser anvendelse af kemiske våben for at være en trussel mod international fred og sikkerhed.

- Vi fortsætte vores konsultationer om Syrien og følger udviklingen nøje, mens Nato fortsætter med at støtte Tyrkiet og beskytte alliancens sydøstlige grænse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip