Nato lægger plan B for Afghanistan

Nato-landenes forsvarsministre har på deres møde i Bruxelles torsdag forberedt sig på, at de måske ikke kan fortsætte med en mission i Afghanistan efter årsskiftet.

- Vi er i dag enedes om, at vi er nødt til at planlægge efter alle muligheder. Inklusiv muligheden af, at vi måske ikke er i stand til at være til stede i Afghanistan efter 2014 på grund af de fortsatte forsinkelser, vi har oplevet.

- Det er ikke det udfald, vi ønsker. Og ikke det udfald, vi anser for at være i det afghanske folks interesse. Men det kan være det beklagelige udfald, hvis ikke der i passende tid er en sikkerhedsaftale på plads, siger Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen ved mødets afslutning.

De 28 Nato-landes stats- og regeringschefer besluttede på deres topmøde i Chicago forrige år, at man ved årsskiftet 2014-15 skulle lukke ned for den hidtidige kampmission Isaf og lade en ny styrke tage over med fokus på træning, rådgivning og støtte til de afghanske sikkerhedsstyrker.

Det var egentlig meningen, at den præcise operationsplan skulle have været på plads forlængst.

Men planen lader vente på sig, fordi Afghanistans præsident, Hamid Karzai, nu i flere måneder har nægtet at skrive under på en aftale, der skal fastlægge de juridiske rammer for i første omgang de amerikanske soldaters tilstedeværelse i landet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip