Nato vil sende 4000 soldater til Baltikum og Polen

Nato-landene vil øge deres militære tilstedeværelse med en bataljon i hver af de tre baltiske lande og Polen, siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg.

Alliancens forsvarsministre ventes at træffe beslutningen på deres møde tirsdag i Bruxelles.

En bataljon er på cirka 1000 soldater, så dermed vil Nato forstærke sin militære tilstedeværelse med op imod 4000 soldater i de medlemslande, der ligger tættest på Rusland.

- Vi vil beslutte på rotationsbasis at udstationere fire robuste multinationale bataljoner i de baltiske lande og Polen, siger Jens Stoltenberg på en pressekonference forud for forsvarsministermødet.

- Det vil sende et klart signal om, at Nato er klar til at forsvare alle allierede, siger han.

USA's Nato-ambassadør, Douglas Lute, siger, at styrkerne, der indgår i den fremskudte Nato-tilstedeværelse tæt på Rusland, vil rotere hver sjette eller niende måned.

Men rotationen vil ikke efterlade nogle huller, siger den amerikanske Nato-ambassadør. Nato-styrker vil derfor være til stede i Estland, Letland, Litauen og Polen 365 dage om året.

- Idéen er at etablere en fremskudt tilstedeværelse, der bekræfter, at ethvert angreb på de fire allierede med det samme vil komme i kontakt med Nato-styrker og udløse et hurtigt svar fra resten af alliancen, siger Douglas Lute.

/ritzau/

Dagens Gossip