Natteravne får halv million i Sydney: Stor overraskelse

Den frivillige organisation Natteravnene er lykkelige over at have modtaget Kronprinsparrets Sociale Pris ved mandagens uddeling i Sydney.

- Vi er ikke rigtigt landet endnu. Det var en utrolig stor overraskelse, og det har været et virvar i de få dage, vi har vidst det, siger formand Stig Kjerulf fra Fonden for Socialt Ansvar, som Natteravnene bliver finansieret gennem, til Ritzau.

Den sociale pris udløser 500.000 kroner, og det er noget, der kan mærkes hos de frivillige natteravne, lyder det.

- Vi er jo i forvejen 100 procent finansieret af private, så en halv million er jo virkelig noget, der flytter noget. Det er mere end 10 procent af hele vores årlige omsætning, siger sekretariatschef og stifter af Natteravnene Erik Thorsted efter prisuddelingen.

Natteravnene blev stiftet i 1998 som en frivillig, landsdækkende organisation. De lokale frivillige, som er klædt i de karakteristiske gule jakker, arbejder for at skabe tryghed for især børn og unge ved at være synlige i nattebilledet.

Cirka 7000 personer er i dag aktive i organisationen. Natteravnene gennemfører omkring 50.000 vandringer om året.

Natteravnene har allerede en plan for, hvad pengene skal bruges til. De vil nemlig udvikle en app til smartphones, der kan vise, hvilke aktiviteter der bliver udbudt i forskellige lokalområder.

- Du skal forestille dig, at du går rundt i nattelivet, og så kan du lynhurtigt lave en forbindelse med de unge til alle mulige andre aktiviteter, hvis de har lyst til det - for eksempel sport eller kunst, forklarer Stig Kjerulf.

Sammen med Erik Thorsted modtog han mandag den sociale pris i Operahuset i Sydney, som i år holder 40-års jubilæum.

/ritzau/

Dagens Gossip