Natur-TV-stjerne slået til æresborger

Attenborough blev belønnet for sin lange karriere, der har gjort ham til en velkommen gæst via TV-skærmen i millioner af hjem verden over.
Den 87-årige naturformidler er kendt fra serier som »Livet på Jorden«, »Koldblodige liv« og »Den frosne planet«, der alle er produceret på BBCs naturhistoriske afdeling i Bristol.

»Han er blevet kaldt »den store kommunikator« og »underviser uden sidestykke«. Hans programmer bliver ofte nævnt som eksempler på, hvad public service-TV bør være«, sagde byens overborgmester Faruk Choudhary i sin tale til dagens hovedperson og tilføjede, at selv BBCs kritikere er enige om, at Attenborough er i besiddelse af helt specielle evner.

Bristols nye æresborger takkede for udnævnelsen og gav BBCs naturhistoriske afdeling en stor del af æren for sin succes. »Den enhed er jo kendt over hele verden«, påpegede han.

Et æresborgerskab i Bristol kræver, at et enigt byråd betragter kandidaten som »en person af særlig status«, ligesom vedkommende skal have ydet »en særligt fremragende indsats for lokalområdet«.

Attenborough er blandt meget andet indehaver af 31 æresdoktorgrader fra britiske universiteter og blev i 1985 adlet af dronning Elizabeth.

Dagens Gossip