Naturen er knastør: 77 brande i de tre første aprildage

Allerede nu har der været flere naturbrande rundt om i Danmark, og derfor beder Beredskabsstyrelsen om at man er ekstra opmærksom derude.

Det er trods alt blevet mildere i vejret, og det har allerede fået mange os til at gå mere ud i både have og skov. Og det har så samtidig allerede udløst de første naturbrande.

For selvom vi har fået sne, og vejret har været vinteragtigt i marts, så har sol og frost bevirket, at planter, træer og buske er tørre og har meget let ved at brænde.

Tal fra DMI viser, at der blot er faldet 9 millimeter nedbør i marts måned, og derfor er overfladen er knastør. Samtidig har frosten i jorden gjort det svært for planter at trække væske op af jorden.

Prognoserne peger på, at der ikke kommer meget nedbør i de kommende dage, så der kan fortsat være høj risiko for naturbrande de næste par uger i hele Danmark.

For at undgå, at der opstår brande i naturen, opfordrer Beredskabsstyrelsen til, at man følger følgende råd:

• Smid ikke cigaretskod, aske, gløder og lignende i naturen

• Brug dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill

• Vær opmærksom på bålet og forlad det ikke, før det er helt slukket

• Ring 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude

• Hold øje med kommunens hjemmeside vedr. evt. afbrændingsforbud

Alvoren i situationen kan allerede ses i udrykningsstatistikken. Alarmcentralerne har i de første tre dage i april allerede kaldt brandvæsenet ud til 77 naturbrande.

Til sammenligning rykker brandvæsenet i gennemsnit ud til godt 250 naturbrande om måneden i perioden april til september.

Flere kommuner har derfor allerede udstedt forbud mod afbrændinger.

Dagens Gossip