Naturfredningsforening: Landbruget står ved skillevej

Den førte, grønne miljøpolitik har været i overensstemmelse med befolkningens ønsker.

Det slår præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen, fast på baggrund af en befolkningsundersøgelse fra Landbrug & Fødevarer.

Den viser, at et klart flertal i befolkningen mener, at Danmark skal gå forrest i EU med strenge miljøkrav til virksomheder og landbrug.

Undersøgelsen slår samtidig fast, at befolkningen ser langt den største fremtid i brancher som vedvarende energi (39 procent) og medicinalindustri (22 procent). Kun seks procent mener, at landbruget har det største vækstpotentiale.

- Det er meget positivt, at de fleste gerne ser Danmark som foregangsland på miljøområdet, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

- Det er nok også årsagen til, at kun seks procent af de adspurgte ser et stort potentiale for vækst i landbruget, siger hun.

- Det konventionelle landbrug er nået til vejs ende eller i hvert fald til en skillevej, når det gælder den nuværende produktionsform med manglende dyrevelfærd, forurening af vores vandmiljø, forarmelse af vores natur, MRSA, overforbrug af sprøjtegifte og tårnhøj gæld.

Undersøgelsen illustrerer, at kun få danskere i dag har landbruget inde på livet og ved noget om det. Det mener Henrik Zobbe, leder af Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet.

- At de færreste ser landbruget som den helt store vækstmaskine er vel ikke overraskende efter flere år med negative overskrifter. Men landbruget skal da være bekymret over signalet i undersøgelsen.

- For selvom de på mange områder gør det langt bedre end de fleste andre lande miljømæssigt, for eksempel indenfor antibiotika, så er det lykkedes for de grønne organisationer at gøre miljø og øget produktion til modsætninger i debatten.

- Men det behøver det jo ikke at være med moderne teknologi til at løse mange af problemerne, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip