Naturstyrelsen optrapper jagten på ulv i Nationalpark Thy

I forvejen har Naturstyrelsens afdeling i nationalparken i Thy nu i ni dage haft to kameraer på plads for, at indfange den ulv, som man mener løber rundt i området.

Men nu er yderligere 15 kameraer blevet sat op, og de er udlånt af Statens Naturhistoriske Museum i København.

Fofælderne er opsat på særligt taktiske steder, hvor man regner med, at ulven vil passere, og for at gøre fælderne så attraktive for vilde dyr som muligt, er de udstyret med kadavere af påkørt råvildt, der skal tillokke den eftersøgte gæst i nationalparken.

Vildtkonsulent Tommy Hansen fra Naturstyrelsen i Thy modtager hver dag mange henvendelser fra både journalister og borgere, der vil høre om nyt fra ulvefronten.

Og selvom han ind til videre ikke kan berette om andet end et par sultne ræve, mener han alligevel, at fotofælderne er den bedste indsats på nuværende tidspunkt.

- Har vi med en ulv at gøre, gælder det samme for den som for alle andre vilde dyr. De er sky, og man skal træde varsomt for ikke at skræmme dem væk, og en eftersøgning af sådan nogle dyr kræver tålmodighed, siger Tommy Hansen.

En kendt fremgangsmåde, når man skal bestemme en ukendt dyreart, er DNA-indsamling, men ifølge vildtkonsulenten skal der være stærkere indicier på, at ulven findes, før den slags metoder tages i brug.

Her kommer kameraerne også ind i billedet.

- Indsamling af ekskrementer på nuværende tidspunkt ville være nyttesløst. Man kan ikke bare rende rundt med en hundepose og håbe på at finde beviser, men lige så snart en af fotofælderne opfanger et tegn, kan vi gå skridtet videre og lede efter DNA i området omkring fælderne, siger Tommy Hansen.

Seneste tegn fra den formodede ulv stammer fra et øjenvidne i et villakvarter i Hanstholm i Nordjylland.

Tommy Hansen stiller sig tvivlende over for det mulige besøg i villakvarteret:

- Jeg ville blive overrasket, hvis en ulv skulle strejfe væk fra et spisekammer som Hanstholmreservatet, der råder over alt det vildt, som en ulv kunne drømme om, for at gå på opdagelse i et villakvarter.

Vildtkonsulent Tommy Hansen modtager gerne henvendelser fra borgere, der har nyt om dyret, for alle fingerpeg kan være med til at indkredse, hvor ulven er.

Dagens Gossip