Navn på Taleban-kontor gør Karzai rasende

Taleban-kontoret bruger således titlen »Afghanistans islamiske emirat«. Det var det officielle navn på den islamistiske bevægelses regering fra 1996 og frem til 2001, hvor den blev væltet.

»Præsidenten er ikke glad for kontorets navn. Vi er modstandere af titlen »Afghanistans islamiske emirat«, fordi et sådant ikke eksisterer,« siger Karzais talsmand, Aimal Faizi, der også bedyrer, at amerikanerne »var klar over præsidentens holdning.«

Forhandlingerne mellem Afghanistan og USA skal dog munde ud i en aftale, hvis amerikanske soldater fortsat skal være til stede i landet, når NATO-missionen slutter til næste år, og Karzais afbrydelse kan ødelægge USAs arbejde for at indlede en dialog med Taleban. Bevægelsen afbrød kontakten med amerikanerne sidste år og har konsekvent nægtet at forhandle med regeringen i Kabul.

Karzai har tidligere opponeret mod direkte samtaler mellem USA og Taleban, men han havde ifølge AFP virket positiv over for det nye kontor, der åbnede i Qatar tirsdag. Han har dog understreget, at eventuelle forhandlinger hurtigst muligt skal flytte fra Qatars hovedstad, Doha, og til Afghanistan. Ved åbningen lød det fra Taleban, at kontoret ville »åben dialogen mellem Taleban og verden.«

Tirsdag overdrog NATO officielt ansvaret for sikkerheden i Afghanistan til landets eget politi og militær, og det er meningen, at omkring 100.000 udenlandske soldater skal have trukket sig ud af Afghanistan ved udgangen af næste år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip