NBA-hold tangerer utrolig rekord for tabte kampe

26 kampe tabte kampe på stribe i den amerikanske basketball-liga NBA.

Det er, hvad der står, når spillerne og fansene fra Philadelphia 76'ers kigger tilbage i holdets kampkalender.

Natten til torsdag dansk tid tabte Philadelphia på udebane med 80-84 til Boston Celtics, selvom udeholdet førte 80-75 med under tre minutter tilbage af kampen.

Nederlaget betød, at holdet tangerede en negativ rekord, da det var det 26. nederlag på stribe efter at have sluttet sidste sæson med ti nederlag og nu har tabt de første 16 kampe i indeværende sæson.

- Der er ingen undskyldning for det, lød det efter kampen fra Philadelphias Phil Pressey.

Han har tidligere spillet for netop Boston Celtics.

Rekorden gør givetvis ondt på både klubbens spillere og fans, og det er næppe en formildende omstændighed, at klubben i forvejen var medindehaver af rekorden, som blev tangeret.

Philadelphia er inde i nogle drøje år. Den seneste tur i slutspillet er tilbage i 2011/2012-sæsonen, og man skal ikke længere tilbage end 2013/2014 for at finde nederlagsstimen på 26 kampe på stribe.

Også Cleveland Cavaliers præsterede i 2010/2011 at tabe 26 kampe i træk.

Pinslerne og de negative rekorder kan fortsætte for Philadelphia, hvis ikke holdet får rettet op hurtigt.

To nederlag mere vil bringe holdet op på 18 nederlag i træk fra begyndelsen af en sæson, og det vil være en tangering af rekorden, som New Jersey Nets satte i 2009/2010-sæsonen.

Det er blot et døgn siden, at en rekord i den lidt sjovere ende af skalaen blev slået i NBA.

De forsvarende mestre Golden State Warriors har vundet de første 16 kampe i sæsonen, og det er den bedste sæsonstart af noget hold i NBA-historien.

/ritzau/

Dagens Gossip