NBA-mester er klar til semifinaler efter comeback

12/05/2016

Golden State Warriors er kommet et skridt tættere på at forsvare sidste sæsons NBA-titel.

Basketballholdet fra Oakland spillede sig torsdag morgen dansk tid i NBA-semifinalerne med en 125-121-sejr over Portland Trail Blazers. Dermed vinder Golden State sin kvartfinaleserie med 4-1 i kampe.

Kampens første halvdel pegede ellers i retning af fornyet spænding i kvartfinaleserien, da gæsterne fra Portland var foran med 11 point midtvejs i andet quarter. Da holdene få minutter efter gik til pause førte Portland med fem point.

Inden kampens fjerde quarter begyndte, var fordelen imidlertid tippet over til Golden State blandt andet takket være flere trepointsscoringer fra Stephen Curry, der dagen forinden var blevet kåret til sæsonens MVP (mest værdifulde spiller) i hele ligaen.

I slutminutterne satte Curry sejren på plads, da han scorede sit holds sidste syv point. I alt blev superstjernen noteret for 29 point. Kun holdkammeraten Klay Thompson kunne med 33 point overgå Curry.

I semifinaleserien, hvor der også skal spilles bedst af syv kampe, møder Golden State enten Oklahoma City Thunder eller San Antonio Spurs. Oklahoma fører 3-2 i kampe, og holdene mødes næste gang natten til fredag dansk tid.

Den anden semifinaleserie kommer til at stå mellem Cleveland Cavaliers samt vinderen af kvartfinaleserien mellem Toronto Raptors og Miami Heat. Toronto fører 3-2 i kampe over Miami. De to hold mødes igen natten til lørdag dansk tid.