NBA-mester holder rekordhåb i live efter drama

Basketballholdet Golden State Warriors kan fortsat nå at blive historiens bedste hold i NBA-grundspillet.

Sæsonens sejr nummer 71 kom natten til søndag i hus i kamp nummer 80 efter et stort drama på udebane mod Memphis Grizzlies.

Midtvejs i fjerde quarter var den forsvarende NBA-mester således bagud med ti point, men alligevel lykkedes det at skrabe en 100-99-sejr i hus.

Hjemmeholdet Memphis havde kampens sidste angreb, men først forhindrede en blokade tæt under kurven en scoring, og dernæst blev et trepointsforsøg sendt bag om kurven med et halvt sekund tilbage.

Vinder Golden State sæsonens sidste to grundspilskampe, er det ny NBA-rekord med 73 sejre. Hidtil er rekorden 72 sejre. Den blev sat af Chicago Bulls i 1995/1996-sæsonen. En sejr til Golden State er dermed nok til en tangering.

Det bliver dog ikke nogen nem opgave, der venter superstjernerne Stephen Curry og Klay Thompson samt resten af deres holdkammerater i jagten på rekorden.

I søndagens udekamp (natten til mandag dansk tid) venter San Antonio Spurs på udebane. San Antonio har vundet sæsonens første 39 hjemmekampe og kan blive det første hold i grundspillets historie, der ikke taber på hjemmebane.

/ritzau/

Dagens Gossip