NBA-træner får stor bøde for at spilde sodavand

Træneren Jason Kidd bruger tilsyneladende utraditionelle metoder for at vinde kampe i verdens bedste basketballiga NBA.

Torsdag fik træneren fra Brooklyn Nets en bøde på 50.000 dollar, 280.000 kroner, for at forsinke spillet ved at spilde sodavand på banen.

Episoden skete onsdag, hvor Brooklyn Nets tabte med 94-99 til Los Angeles Lakers hjemme i New York.

Jason Kidd nægter at have spildt sodavand med vilje, men tv-optagelser viser, at han sagde "hit me", ram mig, til en af sine spillere, da han kom gående imod ham med 8,3 sekunder tilbage af kampen, og Brooklyn uden ret til at tage flere timeouts.

Spilleren, Tyshawn Taylor, ramte træneren, og han spildte sodavand på banen. Mens medarbejdere i hallen gjorde banen klar til spil igen, kunne Jason Kidd instruere sine spillere i, hvordan de skulle gribe de sidste sekunder an i forsøg på at vende kampen.

- Kruset røg ud af hånden på mig, da han ramte mig. Svedige håndflader, siger Jason Kidd, som benægter at tabe papkruset med vilje.

Selv om tv-optagelserne viser, at træneren instruerede spilleren i at ramme ham, benægter også Tyshawn Taylor, at han gjorde det med vilje.

- Jeg hørte ham slet ikke. Jeg ramte ham bare. Jeg vidste heller ikke, at han havde noget i hånden. Da jeg blev klar over det, tænkte jeg "træneren drikker sodavand på sidelinjen, hvad har han gang i?".

Det er Jason Kidds første sæson som træner i NBA. Mens han selv spillede for Dallas Mavericks, blev han selv kendt for at have løbet ind i modstanderholdets træner i en kamp. Også det menes ifølge nyhedsbureauet AFP at have været med vilje.

Brooklyn Nets fik i øvrigt intet ud af de ekstra sekunders taktikmøde.

/ritzau/

Dagens Gossip