NCC om bygningskollaps i Frederikshavn: Det må ikke ske

Skrevet af admin

09/11/2014

Mest læste i dag

En fireetages beboelsesejendom i Frederikshavn, der var ved at blive renoveret, styrtede søndag formiddag delvist sammen. To beboere er reddet ud af murbrokkerne, hvoraf den ene af dem er alvorligt såret.

NCC har siden august været hovedentreprenør på renoveringsprojektet af lejlighederne i området, hvor den delvist sammenstyrtede bygning ligger. NCC vil som det første skabe sikkerhed for, at der ikke kommer flere tilskadekomne.

- Det er en meget alvorlig ulykke, som berører os meget dybt. Vi er optaget af at få sikret, at der ikke kommer flere til skade, siger Ghita Borring, kommunikations- og marketingchef i NCC.

- Dernæst skal vi have undersøgt, hvordan den her ulykke, der ikke måtte kunne ske, alligevel er sket, siger hun til Ritzau.

Det var en opgang på adressen Provst Dreslers Vej 25, som søndag ved 11-tiden styrtede sammen.

NCC vil endnu ikke tage stilling til, hvorvidt virksomheden har et ansvar for ulykken, men vil afvente en nærmere undersøgelse.

Boligforeningen Vesterport i Frederikshavn står for drift og udlejning af boligerne i området, men vil på linje med NCC vente på en undersøgelse, før man kan danne sig et overblik, hvordan ulykken kunne ske.

- Det er svært af afgøre, hvad der er sket endnu, så det er for tidligt at sige, hvem der skulle have et ansvar. Det kan være, at der er nogle uheldige omstændigheder, som har forårsaget det, siger Steen Møller Andersen, der er direktør i boligforeningen, til Ritzau.

Beboerne fra den sammenstyrtede opgang og tre omkringliggende opgange - nummer 21, 23 og 27 - er blevet evakueret.

- Vi har sørget for at få samlet beboerne på Hotel Jutlandia i Frederikshavn, og så har vi samtidig sørget for, at der kommer en krisepsykolog ned og tale med beboerne, siger Steen Møller Andersen, som endnu ikke kan sige, hvornår beboerne kan vende tilbage til deres hjem.

Ejendommen skal undersøges af politiets teknikere og Arbejdstilsynet for at fastslå, hvorfor opgangen pludselig styrtede i grus. Et resultat af undersøgelserne ventes i løbet af mandagen.

/ritzau/