N'Doye er bitter over Ariël Jacobs

De sidste uger, inden N’Doye den 25. juli sidste år blev handlet til den russiske hovedstadsklub Lokomotiv Moskva for 52 millioner kroner, var alt andet end idylliske. Angriberen blev holdt udenfor holdet, og i pressen blev han kritiseret kraftigt af den dengang nyansatte FCK-træner Ariël Jacobs.

N’Doye forlod København uden et ord, men nu står han frem og skyder tilbage på den belgiske træner, som formørkede hans sidste periode i Danmark.

- I mine øjne skal en træner, der kommer til et nyt sted, være venlig ved alle spillere og mærke efter, hvad spillerne behøver. Ikke ødelægge holdet ved at sige det ene og det andet om en spiller, fortæller Dame N’Doye til sporten.dk

Jacobs’ kritik af Dame NDoye inden afgangen til Moskva var hård. Den belgiske træner kom med klare henvisninger til angriberens manglende professionalisme og forklarede, at det var N’Doye selv, der ikke ønskede at spille, da sæsonen gik i gang. Men sådan hang det, ifølge senegaleseren selv, ikke sammen

- Vi havde en venskabskamp under en træningslejr, og han satte mig af, fordi en handel var tæt på. Jeg sagde ’okay. Jeg tog med på træningslejren og respekterede den kontrakt, jeg havde. Jeg sagde aldrig, at jeg ikke ville spille. Det var Jacobs, der satte mig af. Da handelen næsten var lukket, ville han pludselig have mig til at spille. Men der sagde jeg ’nej, du har allerede sat mig af’, husker NDoye, der begræder den manglende kommunikation med den belgiske boss.

- Det var CV, (FCKs sportsdirektør Carsten V. Jensen, red.), der kom til mig og fortalte, hvad der foregik. På den måde, som vi altid gjorde det i FC København. Det var det gode i klubben. At vi snakkede sammen om tingene. Både spillere, sportsdirektør og stab. Den nye træner ville gøre det på en anden måde, men det er hans problem, fortsætter han.

Det er dog hverken de uklare signaler eller den manglende kommunikation, der er Dame N’Doyes største anke, når han gennem bakspejlet ser på Ariël Jacobs’ optræden sidste sommer. Det er i stedet den svada, den nye FCK-træner via Jylland-Posten leverede samme dag, som skiftet til Moskva gik endeligt igennem.

- I Belgien siger vi, at man kan gå ud ad hoveddøren, når man forlader en klub. Nu går han (N’Doye, red.) selv ud ad bagdøren, og selv om professionel fodbold ofte er umenneskeligt, er det vigtigt. Det viser ikke blot, hvem man er som fodboldspiller, men også som menneske. Jeg begræder det, lød det fra Jacobs.

Dét citat har bidt sig fast i Dame N’Doyes bevidsthed.

- Det er bare dumt. Jeg kom ikke til FCK som en stor spiller, så jeg kom ikke ind ad fordøren. Jeg gik heller ikke ud gennem bagdøren, for det antyder, at jeg ikke bidrog med noget, siger den dobbelte Superliga-topscorer i dag.

- Måske var han frustreret, men der var ikke så meget at gøre. Han kom på det forkerte tidspunkt. På det tidspunkt, hvor jeg var på vej væk. Det er ikke min skyld.

Forholdet til Ariël Jacobs blev aldrig kærlighedsfyldt, men tre ugers frustrationer ødelægger ikke mere end tre års glæde. Derfor stopper uoverensstemmelserne ved den belgiske træner. De går ikke ud over følelserne for den hvide FCK-trøje.

- Jeg har intet udestående med FC København. Det er som mit andet hjem. Jeg er, hvor jeg er i dag på grund af FCK, slutter Dame N’Doye.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip